Vi skräddarsyr en halvdag av lärande

Vi får ofta frågan om vi kan göra en inspirationsföreläsning kring distanssamarbete och hybridarbete.  Även fast de uppdragen är roliga så har vi valt ett annat upplägg som även ligger i linje med det vi vill åstadkomma hos våra uppdragsgivare, nämligen en ökad förståelse kring samskapande på distans.  Vi kallar det för fokusdagar.

En fokusdag är en dag där en organisation vill utforska och lära sig mer kring ett specifikt område inom hybridledarskap. Ämnet är valfritt och baseras på era behov. Här kan vi hjälpa er genom vårt scorecard för att se var organisationen upplever ni behöver hjälp.

En fokusdag utförs enligt samma pedagogik som alla våra kurser genomförs nämligen genom Flipped Classroom. Detta innebär att deltagarna innan dagen med hjälp av material från oss (vanligtvis i form av någon eller några videofilmer) bekantar sig med det området vi skall utforska. 

Vår halvdag tillsammans går sedan åt till att på distans arbeta tillsammans med ämnet. Vi utför praktiska övningar och case kopplade till er kontext. På så sätt har ni möjlighet att få testa och utforska det teoretiska materialet i den miljö er organisation befinner sig. Detta vet vi av erfarenhet skapar en helt annan form av lärande och upplevelse för våra deltagare.

Det ställer högre krav på deltagarna, då man måste förbereda sig innan, men effekten vet vi vida överstiger en traditionell inspirationsföreläsning.

Vilka ämnen kan ni välja ibland

Urvalet av ämnen vi kan jobba med är stort och de som ligger bredvid är exempel. Hör av er så kan vi titta på just er behov tillsammans.

Fokusområden

  • Gemensam riktning
  • Struktur och kommunikation
  • Interaktion
  • Organisera och planera
  • Dina färdigheter
  • Teknik

Hur går det till?

För varje fokusdag så ingår det teori. Detta kan vara en, två eller tre korta filmer som beskriver teorierna vi skall behandla och jobba med under dagen. Dessa samlar vi här på agilportalen.se. 

En film kan se ut som den bredvid.

Just den här filmen har vi alltid med i alla våra fokusdagar då vi kommer använda oss av miro som verktyg.  I och med att ni kommer att använda verktyget självständigt i era breakout rooms så vill vi att ni som inte har jobbat i miro tidigare bekantar er med verktyget. Vi har även alltid skapat en övningsbräda i miro som vi länkar till nedan. Här skapar vi några små enkla övningar så att deltagarna kan få en förförståelse för verktyget innan vi drar igång. 

Låter det intressant?

Vi använder cookies från tredje part för att spåra hur du använder vår hemsida, för att till exempel kunna se vilka sidor du besöker och hur länge du är på varje sida. Det hjälper oss att få en bättre förståelse av hur folk använder vår sida och hur de kommer in på den. 

Rulla till toppen