Chefakademin upskill 11/9

Hur kan vi använda synkront och asynkront samarbete när vi designar möten?

Synkront och asynkront samarbete

Synkront och asynkront är två begrepp som ofta förekommer i samband med hybridarbete och handlar om hur vi nyttjar vår tid och hur vi samverkar (se filmen för vidare förklaring). 

Med hjälp av tankesätten kan vi fokusera tiden på det som är viktigast och även fokusera mer på effekter som lätt blir åsidosatta i en mer utspridd vardag, såsom t.ex. interaktion, relationer och diskussion. 

När vi träffas kommer vi att öva på hur vi kan designa ett möte utifrån medvetenhet kring vad synkront och asynkront kan ge för effekter.  Vi vill att övningen ska få er att reflektera, hur kan vi göra annorlunda och få de effekter vi önskar? 

Förberedelser – Gå in i Miro och svara på de två frågorna: 

  1. Titta igenom välkomstfilmen och “synkront och asynkront samarbete”
  2. Gå in i Miro och svara på frågorna
    – Vilka är dina reflektioner efter att ha sett filmen “synkront och asynkront samarbete”?
    – Vad ser du som mest utmanande med att jobba eller leda i en hybrid arbetsmiljö?

Hybrida teamet

Peter Alkeryd & Karolin Sandin

Vi utgör en del av det “hybrida teamet” och har tillsammans med er på Chefakademin tagit fram utbildningen “Att leda i hybridmiljö”. Under upskill-tillfället får ni ett smakprov på en del av innehållet. Karolin håller även kursen “Hybrida ledarskapet” för Ledarnas medlemmar. 

 

Synkront och asynkront samarbete

Extramaterial - Introduktion till Miro

För att vi skall kunna samskapa under mötet så kommer vi använda oss av miro som verktyg. Är Miro nytt för dig, kolla gärna igenom instruktionfilmen, eller utforska genom att klicka dig fram och testa i “övningsbrädan“. 

Vi använder cookies från tredje part för att spåra hur du använder vår hemsida, för att till exempel kunna se vilka sidor du besöker och hur länge du är på varje sida. Det hjälper oss att få en bättre förståelse av hur folk använder vår sida och hur de kommer in på den. 

Rulla till toppen